2049 Diósd, Ipar utca 13. | info@vectorsteel.hu | +36-70/322-01-15

TECHNOLÓGIÁK

Hegesztési sebesség

A nagy teljesítményű 1064nm-es lézerfénynek köszönhetően, a Co2 hegesztési sebességnél jóval gyorsabban, AWI hegesztési eljárásnál lényegesen szebb varratok érhetőek el.

Elő- és utómunka

A megfelelő hegesztési varrat elérése érdekében, nem kell előcsiszolni a hegesztendő anyagokat, nem kell gyökölni, lemunkálni az éleket, illetve az oxidációval és a reve réteggel sem kell törődni. A hatalmas beolvadási mélységnek és a rendkívül csekély hőterhelésnek, továbbá a kisméretű varratnak köszönhetően az utómunka szinte teljesen elhanyagolható.

Saját anyagos hegesztés

A lézer 1064 nm infravörös tartományban lévő fényének előnye, hogy minden fém és annak ötvözeteinek a saját anyagos hegesztésére is lehetőséget biztosít. A gépeink beépített huzal adagolóval rendelkeznek, így hozzá adott anyaggal (huzallal) való hegesztés is megoldható. Továbbá kézi pálcás adagolásra is van lehetőség, hasonlóan, mint Awi-s eljárás esetében.

Minden gépünkben helyet kapott a egy csatlakozás, amivel akár hordós kivetelű huzallal is dolgozhatunk.

Gyorsan elsajátítható a lézeres hegesztési eljárás

A lézer hegesztő fejbe épített lengőhegesztést (wobble) elő idéző motor jóvoltából más eljárásoknál megszokott kézi lengetést a gép elvégzi helyettünk.A fent leírtak vonzatában töredék annyi gyakorlás és tanulás szükséges a professzionális minőségű varratok elérése érdekében.
A mozgás szélessége 0-5mm-ig állítható így nagyobb rések, gyártási pontatlanság áthiadlására is alkalmassá teszik a rendszert.

Továbbá sebességének mozgás tartománya 1-250Hz változtatható, így nagyobb tempó (300cm/perc) esetén is megfelelő varratképet kapunk.

Tanúsítványok

Európában első gyártóként kezdtünk bele kézi lézerhegesztő gépek fejlesztésébe és gyártásába, ami hivatalos Magyarországon megszerzett CE minősítéssekkel rendelkeznek.